Ana içeriğe atla

Sahte Haberlere Karşı Nasıl Bilinçli Olabiliriz?


İnternette bir sürü haber var. Ama bunların hepsinin gerçek olma imkanı yok. Aşağıdaki yöntemleri kullanarak sahte haberlere karşı bilinçli olabilirsin!

Doğrula: Haberin doğruluğundan emin olmak için aynı habere güvenilir başka kaynaklardan ulaşın.
Kaynak: Haberin kaynağını kontrol edin. Kaynağı yoksa ya da güvenilir değilse güvenmeyin.
Şüpheci Ol: İnternette ve sosyal medyada gördüğünüz ya da duyduğunuz her habere hemen inanmayın. Burada önerdiğim yöntemler ile haberi kontrol edin, sorgulayın.
İddialı Başlık: İddialı ve gerçek-dışı gibi duran başlıklar tık tuzağı olabilir. Fazla abartılmış ya da çarpıtılmış başlıklar içeren haberler gerçek olmayabilir.
Görsel: Haber içerisinde kullanılan görseller haber ile alakasız veya montaj olabilir. Görseli doğrulamak için görsel arama motorunu kullanarak ne zamana ait olduğunu, ne zaman yayınlandığını görebilirsiniz.
URL/Adres: Haberi okuduğun site/sayfa güvenilir bir kaynağın sahtesi veya kopyası olabilir. Adres çubuğunu kontrol et.
Emin Olmadan Paylaşmayın: Bu listede verdiğimiz yöntemleri kullanarak haberin doğruluğunu kontrol etmeden önce haberi paylaşma!

Bu blogdaki popüler yayınlar

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin Zırva "Hayvan Dostu Şehir Hatları" Politikası

Hayvan Dostu Şehir Hatları Politikası. Bu şuana kadar duyduğum en saçma cümle olabilir. Bundan şunu anlıyoruz. İlk öncelikle burada ki "Hayvan Dostu" kelimesi büyük bir kandırmacadır. Burada kuşları veya balıkları ima etmiyorlar. Hayvan dostu diye arkalarına sığındıkları şey "Başıboş köpek". Çünkü zaten hali hazırda İBB'ye bağlı vapur, otobüs ve diğer ulaşım araçlarında sahipli kedi ve köpek serbest. İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin, Ekrem İmamoğlu'nun başıboş köpek sorununu çözmeye niyeti yok. Çözmeye niyetleri olmadığı gibi, bunu normalleştiriyorlar. Bu büyük ahlaksızlıktır. Başıboş Köpek Şehir Hatları aynı zamanda Başıboş Köpek Şehri demektir. Çünkü deniz ulaşımında başıboş köpek dostu olacaksanız, şehirde de olmak zorundasınız. Bu köpekler orada sahipli değil, kafasına göre iskeleye gelip çıkıyor. Başıboş köpek dostu şehir mümkün değildir. Ha şöyle mümkündür. O şehirde insan yaşamaz. O şekilde yapabilirler. Otomobil kullanmayı yasaklamaya başlayarak bi

Clash Of Clans Başkent Güncellemesi

Clash Of Clans'a yeni bir güncelleme geldi. Bu güncelleme ile yedi farklı köy eklendi. Bu köylere başkent deniyor ve tüm klan üyelerine ortak. Yani klanın kendi köyü. Bu köylere tüm klan üyeleri katkıda bulunabiliyor. Köy düzenini şuanda sadece rütbesi yüksek üyeler değiştirebiliyor. Yedi farklı araziye sahip bu başkentlerin ismi şöyle: Başkent Zirvesi Barbar Kampı Büyücü Vadisi Golem Ocağı Balon Lagünü İnşaatçının Atölyesi Ejderha Kayalıkları Başkentlerde nasıl bina yükseltiliyor? Başkentlerde bina geliştirmek için ihtiyacınız olan şey sadece başkent altını. Başkentlerde mağaza yok. Yani bir şeyler açmak için hurdaya dönmüş makineleri tamir ediyorsunuz. Geliştirme ise önceki köylerde olduğu gibi makinenin üzerinde açılan menüden yapılıyor. Belediye binasını yükselterek daha fazla makineyi tamir edebiliyorsunuz. Belediye binanınız seviyesi makinelerin maksimum seviyesini ve tamir edebileceğiniz makineleri etkiliyor Başkentlerde bina geliştirmek zor mu? Küçük klanlar için oldukça

Yapay Zekanın Oluşturduğu Hayvan Fotoğrafları Ne Olacak? İlk Defa Yapay Zeka Anlatıyor.

Merhaba! Yapay zeka teknolojilerinin son yıllarda büyük bir ilerleme kaydettiğini hepimiz biliyoruz. Bu gelişmeler arasında, yapay zeka algoritmaları tarafından oluşturulan hayvan fotoğrafları da bulunuyor. Bu fotoğraflar, gerçek hayvanların fotoğraflarına oldukça benziyor ve bazen gerçek hayvanlardan ayırt etmek bile zor olabiliyor. Yapay zeka algoritmaları, bu hayvan fotoğraflarını oluşturmak için genellikle "derin öğrenme" adı verilen bir teknik kullanıyorlar. Bu teknik, büyük bir veri kümesi içindeki desenleri ve ilişkileri öğrenerek, daha sonra yeni görüntüler oluşturmak için bu bilgileri kullanıyor. Gelecekte yapay zeka algoritmaları, hayvan fotoğrafları alanında daha da ilerleme kaydedebilirler. Bu, özellikle doğal hayatı belgelemek, hayvanların davranışlarını incelemek ve koruma çalışmalarını desteklemek için büyük bir potansiyele sahiptir. Ancak, yapay zeka algoritmaları tarafından oluşturulan fotoğrafların gerçeklikten uzak olabileceği de bir gerçektir. Bu nedenle,